Yazılar

Yeni Yıl

Yılbaşının gelmesine 5 gün kaldı. Her sene yaptığım gibi herşeyiyle geçirdiğim bu bir koca yılı gözümün önüne getirdim. Neler yaptığımı sordum kendime. Neler aldığımı, neler verdiğimi görmeye çalıştım. Yaptıklarımı ve yapamadıklarımı düşündüm. Mış gibilerimi düşündüm, mış gibi olmayanları da gördüm. Kısacası aldım elime koca bir yılı, enine boyuna tarttım. Bulduğum sonuçlar bu sefer biraz farklıydı.

Sorunu 2016 yılının ilk saniyelerinde, ilk dakikalarında buldum. 2016 yılbaşındaki isteklerime baktım, dilediklerimi düşündüm. Sağlıkla geçecek bir yıl istemiştim, sağlık yolunda Dünya’nın öbür ucuna gittim. Başarılı bir yıl istemiştim, yılın başında başarı olarak algıladıklarım yılın sonunda anlamsız çabalara ve debelenmelere dönüştü gözümde. Mutlu geçecek bir yıl istemiştim, herşeyin bana göre dört dörtlük gittiği zamanlarda mutsuz, en beklenmedik ve sıradan zamanlarda mutlu oldum. Huzurlu bir yıl istemiştim… Bu da en trajikomiği… Anlamını dahi bilmediğim birşeyi istiyormuşum meğersem, yeni yeni anlıyorum.

Her yeni yıla bin bir dilek ve istekle giriyoruz. Aslında çoğu bize göre olmuyor, olsa da kavrayamıyoruz. 2017’de kendime şunu soruyorum her yeni yılda olduğu gibi. Bu yıldan ne istiyorum? An’da kalabilmek istiyorum bu yıl. Sadece güneşli zamanlarda değil, fırtına varken de olanı sadece olduğu gibi görebilmek için cesaretli ve tarafsız olmak istiyorum. Zor zamanlarda patlayacak mıyım, hava güneşliyken söylediğim şeyler hava gazı mı değil mi bunu görmek istiyorum. Pamuklara sarıp göklere çıkardığım inançlarımı ve yargılarımı bırakmayı istiyorum bu yıl.

Bunları yapabilirsem, eminim 2018’in ilk anları farklı olacak.

Eğer yapamazsam,

ha 2016,

ha 2017,

ha 2018,

hiçbir fark kalmayacak.

Yorumlar